مواد لازم برای تهیه دلمه کاهو
نمک، فلفل،زرد چوبه به اندازه نیاز
سبزی دلمه ( تره، جعفری، شوید، گشنیز، ترخان) چهارصد گرم پاک شده و خرد شده
گوشت چرخ کرده نیم کیل.
آب لیمو دو قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری
برنج پخته شده چهارصد گرم
کره پنجاه گرم
آب گوشت یک تا دو لیوان
برگ کاهو به اندازه نیاز
طرز تهیه دلمه کاهو
اول کاهو را می شوییم، برگ های کاهو را جدا می کنیم، همان طور که خیس باشند کف قابلمه می چینیم و با کمی آب نمک می گذاریم یکی- دو جوش بخورد تا برگ ها نرم شوند.آنها را در آبکش می ریزیم تا آب آن گرفته شود (توجه داشته باشید فقط یکی دو جوش، چون بیشتر از آن، باعث پارگی برگ ها می شود).
بعد برگ ها ی بزرگ را دولا و برگ های کوچک را دوتا دوتا داخل هم قرار می دهیم و از مایه دلمه یک قاشق غذا خوری داخل برگ می ریزیم . ۲ طرف برگ ها را ابتدا به داخل و سپس آن را مانند بقچه یا رولی، محکم می پیچیم. سپس دلمه های آماده شده را در قابلمه نزدیک هم می چینیم که فاصله ای بین آنها نباشد تا دلمه ها باز شوند. داخل ظرف را کمی آب گوشت یا سبزیجات، کره یا روغن، فلفل و آب لیمو اضافه می کنیم و می گذاریم حدود نیم ساعت بپزد و آبش کشیده شود و حال آنها را می کشیم و به دلخواه تزیین می کنیم.
طرز تهیه مواد داخل دلمه کاهو همراه با گوشت
اول پیاز داغ درست می کنیم. گوشت چرخ کرده را درون آن سرخ می کنیم و نمک و فلفل و زردچوبه را به اندازه دلخواه اضافه می نماییم . حالایک ظرف دیگر سبزی دلمه ر اسرخ می کنیم و آن را به گوشت اضافه می کنیم. رب گوجه فرنگی را در کمی آب حل کنیم و به مایه اضافه می کنیم . همچنین لپه پخته شده و برنج پخته را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا یکدست و کاملاً مخلوط شوند.
امیدوارم دلمه ای که درست کردید خوشمزه شده باشد