خیارها را بشویید و در آب و نمک بگزاریم تا نرم شوند.
بعد آنها را بشوییم تا نمکشان برود.
بعد آنها را مدت چهار ساعت در آب آهک بگزارید و چهار ساعت دیگر در آب سرد بگزاریم .
چند بار آب آن را عوض می کنیم.
خیارها را ده دقیقه در آب داغ می جوشانیم و ده دقیقه در آب سرد بگزاریم .
بعد آنها را داخل شربت شکری که چند جوش زده، حدود بیست دقیقه می جوشانیم تا قوام بیابد.
بعد گلاب و هل را اضافه می کنیم.
مواد لازم برای تهیه مربا خیار
آب آهک : به اندازه نیاز
گلاب و هل درسته : اندکی
آب : سه پیمانه
خیار ریز : یک کیلو
شکر : یک کیلو
طرز تهیه مربا خیار
خیارها را بشویید و در آب و نمک بگزاریم تا نرم شوند.
بعد آنها را بشوییم تا نمکشان برود.
بعد آنها را مدت چهار ساعت در آب آهک بگزارید و چهار ساعت دیگر در آب سرد بگزاریم .
چند بار آب آن را عوض می کنیم.
خیارها را ده دقیقه در آب داغ می جوشانیم و ده دقیقه در آب سرد بگزاریم .
بعد آنها را داخل شربت شکری که چند جوش زده، حدود بیست دقیقه می جوشانیم تا قوام بیابد.
بعد گلاب و هل را اضافه می کنیم.